Кадър: БНТВажни дни за избраният за президент на САЩ. Той

...
Кадър: БНТВажни дни за избраният за президент на САЩ. Той
Коментари Харесай

Джо Байдън ще оповести избора си за бъдещ министър на отбраната в петък

Кадър: Българска национална телевизия

Важни дни за определеният за президент на Съединени американски щати. Той ще показа в идващите дни хората, с които ще работи.

Новоизбраният американски президент Джо ще оповести избора си за предстоящ министър на защитата в петък, съобщи " Блумбърг ".

Това съобщи той пред кореспонденти в Уилмингтън, Делауеър в понеделник, когато беше попитан  по кое време ще разгласи обяви своя избор  за началник на Пентагона и Министерството на правораздаването.

Второто предопределение обаче  към момента не е ясно.

Вече бяха оповестени съвсем всички претенденти на Байдън  за основни постове в бъдещата администрация. Той се ангажира за разнороден екип, като място в него ще намерят както дами, по този начин и представители на разнообразни етноси.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Байдън ще номинира основния прокурор на Калифорния  Хавиер Бесера за министър на опазването на здравето.  Бесера е бранител на Закона за налична грижа ( " Обамакеър " ) и се чака да поеме  водеща роля в новата администрация в битката с ковид.

Ако бъде доказан от Сената, 62-годишният Бесера ще се трансформира в първия  латиноамериканец, който ще оглави Министерството на здравеопазването и човешките запаси  - ведомство с бюджет от над 1 трилион $ с 80 000 чиновници и портфолио, което включва медикаментите и имунизациите, проучванията в областта на медицината и стратегиите за здравноосигуряване, които покриват повече от 130 милиона американци.

Бесера обаче ще се изправи пред  огромно предизвикателство.  Коронавирусът  лишава живота на повече от 2000 американци на денонощие през последните дни . Повече от  282 000 американци са умряли от ковид.

 

Антъни  , някогашен заместител на държавния секретар, ще  бъде номиниран за поста държавен секретар на Съединени американски щати.

Демократът вече  изиска от  , шеф на Националния институт за алергии и инфекциозни болести и член на екипа за битка с ковид към администрацията на Тръмп, да  остане като основен здравен консултант.

Бившият вицепрезидент също посочи  икономическия консултант Джеф Зиенц да управлява невижданата интервенция  по разпределението на имунизациите.

Байдън избра  Вивек Мърти , някогашният основен доктор, да се върне втори мандат като основен доктор.

Б ившият гуверньор на Федералния запас Джанет е номинирана за поста министър на финансите .

Байдън ще има единствено  ,  ръководен от шефа по връзките в предизборния щаб Кейт Бедингфийлд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР