Кадър: БНТВ условията на пандемията банковите кредите са тема, която

...
Кадър: БНТВ условията на пандемията банковите кредите са тема, която
Коментари Харесай

Петър Андронов: 100 000 фирми и клиенти поискаха и получиха ред за отсрочване на кредити

Кадър: Българска национална телевизия

В изискванията на пандемията банковите кредите са тематика, която вълнува мнозина. Какво се случва с отсрочването на кредите? На този въпрос отговори специалист в ефира.

Редът за отлагане на заеми не се е трансформирал. 100 000 фирмии клиенти желаеха и получиха ред за отлагане. Това съобщи пред БНТ председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов.

Правилата споделят, че ще се всичко ще работи като при първата карантина. Максималният период се усилва на 9 месеца, сподели още той, написа Novini.bg. 

14% от всички заеми бяха отсрочени. Голяма част от тях ще имат усложнения и ще изискат наново отлагане. За тях е допустимо отлагане, само че единствено за 3 месеца, допълни Андронов.

Никой не е роден неприятен кредитополучател. Всички, които са обслужвали постоянно своите заеми и са добросъвестни, би трябвало да бъдат подкрепени, с цел да продължат напред, разкри председателят на Асоциацията на банките у нас. 

До 30 юни следващата година хората ще могат да аплайват за безлихвени заеми, съобщи Петър Андронов.

Има и заеми за хора, останали без работа поради пандемията. Редът за получване е улеснен,допълни той. 

" За огромните компании заемите стигнаха до 2 млн. лева, това са огромни суми от амбициозни стратегии ", разяснява Петър Андронов.

Банков риск няма. Уроците от огромната банкова криза изрично са научени, заключи Андронов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР