Кадър: БНТВ София започва пръскане срещу кърлежи от днес. То

...
Кадър: БНТВ София започва пръскане срещу кърлежи от днес. То
Коментари Харесай

В София започва пръскане срещу кърлежи

Кадър: Българска национална телевизия

В София стартира напръскване против кърлежи от през днешния ден. То ще се прави по график, като първо ще бъдат обработени тревните площи в Южния парк. Служители на общината и РЗИ наблюдават и реализират надзор на процеса. Третирането се прави единствено при изсъхнало време, оповестява Българска национална телевизия.

Със стоплянето на времето рискът от ухапвания от кърлежи и по хората, и по домашните любимци се усилва.

Затова стартира и обичайното напръскване против вредителите на зелените терени в столицата. Важно е да се означи, че обработките се правят от рано сутринта до 10.00 часа, когато има по-малък поток от хора в столичните паркове.

" Въведена е организация, ще се правят във всички общински зелени площи, паркове, градини, междублокови пространства, транспортни линии и гробищни паркове ", съобщи Сияна Хлебарова от " Зелени системи ".

По думите ѝ тази година предстоят да се обработят малко над 30 хиляди декара.

" Предизвикват редица болести у хората. 200 пъти усилват размера си, когато са оставени умерено да се напият, без да бъдат отстранени. Не е свободно от кърлежи сега, обработва се. На тревните площи хората би трябвало постоянно да са с постеля и да не сядат ", добави доктор Цезарина Илиева от РЗИ-София.

По думите ѝ измежду най-опасните болести са лаймската болест, кутренската и марсилската тресчица.

" Препаратите са щадящи околната среда и са относително безвредни за хората. Поставят се указателни табели за информация на жителите. Има карантинен интервал от 24 часа ", сподели още доктор Цезарина Илиева.

Гражданите могат да подават сигнали за в допълнение отнасяне на зелени площи против кърлежи в районните администрации.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР