кадър: БНТВ Конституцията е записано, че трябва да имате равноизбирателно

...
кадър: БНТВ Конституцията е записано, че трябва да имате равноизбирателно
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: В гласуването с машина има много спорни елементи

кадър: Българска национална телевизия

В Конституцията е записано, че би трябвало да имате равноизбирателно право и съгласно мен няма по какъв начин да бъде равно, в случай че достъпът до него е друг, разяснява Димитров.

Това, което се случва в ЦИК, е директен резултат от тази истерична десетдневка в 45-тия парламент. Така разяснява изказванията за различия в комисията изборният специалист и член на ЦИК Димитър Димитров, който беше посетител в " Денят стартира " с Георги Любенов.

Според него, към 7-8% от тези, които гласоподават в секции с по-малко от 300 гласоподаватели по лист, ще могат да упражнят вота си на хартия, което е доста дребен дял.

Никой не може да изключи механически блокажи на устройствата и тогава ще се употребяват хартиени бюлетини, изясни той.

Сагата сред ЦИК и " Сиела Норма " още не е завършила, защото ние още не сме заплатили цената на услугата, която сме получили. Между другото ние непосредствено се опитахме да контактуваме със " Смартматик ", изясни Димитров.

Около 4200 лева е цената на численост от спомагателните 1637 машини, като е изкупено цялото налично количество. Тези пари ще се заплатят на компанията предплатено на 100 % от страната, добави Димитров.

Надявам се Народното събрание, което ще изберем в тези избори, да има малко повече време и да се заеме по-системно с решаването на въпросите за машинното гласоподаване, сподели още Димитров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР