Кадър: БНТВ България имаме законова база и всички финансови институции

...
Кадър: БНТВ България имаме законова база и всички финансови институции
Коментари Харесай

Менда Стоянова с горещ коментар за банковите преводи от Венецуела

Кадър: Българска национална телевизия

В България имаме законова база и всички финансови институции имат конкретни правила, по които да следят избрани транзакции отвън и в страната. Мисля, че тези 60 милиона лв. преведени от Венецуела към български сметки са видяни. Компетентните органи ще ревизират дали казусът е легален или не. Това съобщи ръководителят на Бюджетната комисия Менда Стоянова в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Не считам, че този случай ще има отрицателно отношение върху страната ни. Може би банковите институции да са постъпили законно и да не става на дума за пране на пари ", сподели още тя. 

" 460 гласа в европарламента са приели вложенията от Европа към България. 18 милиарда са средствата за страната ни, това е добра вест за българския бизнес и общини ", допълни председателят на Бюджетната комисия. 

" Извърши се инспекция за разпределянето на общинските средства, като беше открито, че всичко е по закон. Общините, които са с кметове от Българска социалистическа партия са с население от малко над 1 милион души, а от ГЕРБ 5 милиона. Нормално е да има по-малко общински средства ориентирани към тях ", коментира Стоянова. 

" Инвестициите, които се вършат сега се вършат към действителната стопанска система. Тези вложения носят твърди приходи ", приключи Менда Стоянова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР