Кадър БНТВ България е възможно да гледаш няколко деца дори

...
Кадър БНТВ България е възможно да гледаш няколко деца дори
Коментари Харесай

Българска майка на 13 деца: Живеем с 1000 лева на месец

Кадър Българска национална телевизия

В България е допустимо да гледаш няколко деца даже и да не си милионер, както мнозина настояват.

Въпрос е на предпочитание, а не на пари.

Над 1000 лева месечно за храна, сметки, облекла и обувки от първа нужда заплаща най-многолюдното българско семейство. Цанка и Иван Палови, както и 13-те им деца, заплащат по към 20 лева дневно за хранителни артикули, 200 лева за ток и още толкоз за вода. Но макар компликациите родителите са положителни и даже споделят, че се оправят по-добре и от " естествени " фамилии с едно или две деца, без да хленчат и да търсят подаяния.

Това показа пред  " България Днес "  майката героиня Цанка от Гурково. В китното градче локален предприемач им дава къща с двор, а компания от Стара Загора им подарява безвъзмезден интернет през годините. Заради тези две доста значими помощи отрочетата на Цанка няма да се възползват от концепцията на страната за безвъзмезден интернет на по-бедните и уязвими възпитаници през актуалната образователна година.

" Благодарни сме за тази безвъзмездна услуга и къщата. Иначе заплатата на брачна половинка ми отива напълно за погасяване на сметките и за храна. Той е строителен служащ и всичко, което изкара, отива за тях ", добавя Палова, която не получава и лев помощи и надбавки от страната, защото отхвърля да имунизира децата си и разчита на естествения имунитет на многолюдната фамилия.

Повече в

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР