Кадър: БНТТуроператори излязоха на протест в София. Тяхното искане е

...
Кадър: БНТТуроператори излязоха на протест в София. Тяхното искане е
Коментари Харесай

Туроператори излязоха на протест в София

Кадър: Българска национална телевизия

Туроператори излязоха на митинг в София. Тяхното искане е за държавна поддръжка за сектора.

Представителите на туристическия отрасъл би трябвало да стартират да връщат предплатени суми, неосъществени по проведени почивки. Първите заплащания на клиенти би трябвало да стартират на 13 март.

България е една от дребното, в случай че не и единствената страна, която не сътвори предложения от Европейската комисия гаранционнен фонд, който да поеме тези заплащания.

По тази причина и компаниите от сектора излязоха през днешния ден на митинг и желаят незабавна среща с премиера Бойко Борисов. Казват, че не разполагат с тези суми, които към този момент са превели към други свои контрагенти.

Официална информация какъв брой е сумата, която би трябвало да бъде върната на клиенти на туристическите компании, няма.

От съдружие " Бъдеще за туризма " цитираха данни от анкета на Министерството на туризма, съгласно която към 130 милиона е сумата, която би трябвало да бъде върната, само че дали тя е такава, дефинитивни данни все още няма.

Според сектора основаването на Гаранционен фонд не е решение.

От Министерството на туризма към този момент оповестиха, че стартира изплащането на държавна помощ за сектора в размер на 51 милиона лв., като тя ще е предпочитано точно за такива хора, които не са осъществили пътуванията си.

От сектора упорстват за дефинитивно решение, което да бъде завършено в формален документ, който да извърши настояванията ми, като оповестиха, че той може да бъде основан от премиера Бойко Борисов и от Министерството на финансите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР