Кадър: БНТТрифонова е едва третият български представител в тениса на

...
Кадър: БНТТрифонова е едва третият български представител в тениса на
Коментари Харесай

С победа започна българското участие на олимпийските игри

Кадър: Българска национална телевизия

Трифонова е едвам третият български представител в тениса на маса на олимпийски игри след Мариано Луков (Сеул`88) и Даниела Гергелчева (Барселона`92).

С победа стартира българското присъединяване на олимпийските игри в Токио 2020.

Първият български играч, който по стратегия имаше присъединяване в конкуренциите, бе Полина Трифонова в тениса на маса, пише Сега.

На старта на шампионата тя в профил с 4:1 гейма (-8, 8, 6, 5, 10) представителката на Камерун Сара Ханфу след 38 минути игра в предварителния кръг. Съперничка на Трифонова в I кръг ще е Сара де Нуте (Люксембург), която почива на старта, а дуелът е още веднъж през днешния ден - от 15:45 ч. българско време.

С победа стартира и първият от тримата български джудисти на олимпийските игри - Янислав Герчев.

Той надделя с чиста победа  " ипон " в 38-ата секунда на продъжението от дуела си с панамериканския първенец Ленин Пресиадо (Екв).

На 1/8-финалите обаче двукратният европейски вицешампион (2017, 2018) загуби още веднъж след продължение. След равностойна битка с вицешампиона на Игрите на Азия и Океания Юн Вей Ян (Тайв)q той отпадна след " ипон " 1:29 мин. след началото на спомагателното време.

Това бе второ присъединяване в олимпийски игри на Герчев, който в Рио`16 отстъпи също на 1/8-финалите. 

Българското присъединяване в олимпийския шампионат по джудо продължава на 26 юли, когато Ивелина Илиева ще излезе на татамито в първия кръг в кат. 57 кг против трикратната шампионка на Африка Гофран Хелифи (Тунис).

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР