кадър: БНТТой поясни, че Планът за възстановяване е бил забавен,

...
кадър: БНТТой поясни, че Планът за възстановяване е бил забавен,
Коментари Харесай

Иво Христов: Следващият парламент няма бъде лесен и много обещаващ

кадър: Българска национална телевизия

Той разясни, че Планът за възобновяване е бил занимателен, с цел да бъде усъвършенстван.

 

Румен Радев е безалтернативен като фигура, това не подсигурява преизбиране, всичко зависи от това дали хората ще гласоподават, да гласуваме след седмица ще бъде безсмислено. Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " евродепутатът от левицата и някогашен шеф на кабинета на президента Радев Иво Христов.

По думите му Инициативният комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова на следващия ден.

" Много от партиите обявиха поддръжка, тя е необятна. ГЕРБ има учредения да се бори против Радев, той сложи неуместни за олигархията - ГЕРБ и Движение за права и свободи, въпроси. Борисов употребява тактиката на огледалото - " гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което самичък си направил и го приписваш на различен, това е, което прави Борисов ", добави Иво Христов.

Според него, в случай че президентът беше назначен от Москва - щеше ли да опонира на Путин.

" Ако беше американски човек щеше ли да възрази против неизгодната за България договорка за закупуване на изтребители. Със способността да споделя " не " Румен Радев се движи в тесния кулоар сред Великите сили, това е доста комплициран пилотаж ", добави Иво Христов.

По думите му Радев се старае да отстоява националния интерес и го прави.

Иво Христов изрази решителност, че " Продължаваме промяната " не е артикул на Румен Радев.

" При " ИТН " разочарованието е очевидно и ще се придвижи в урните. Хората гласоподаваха за екранния облик на бунтаря, а получиха една объркана парламентарна група без ясни престижи, която не съумя да образува на два пъти държавно управление, не съумя да влезе в разговор с останалите партии, разумно е да има отчаяние ", разяснява още Иво Христов.

Според него идващият парламент няма бъде елементарен и доста обещаващ.

" Не мисля, че ще се образува бързо стабилно болшинство. И да се образува ще бъде разтърсено още при самото си основаване. Надявам се Народното събрание да бъде към " партиите на смяната ". Коалицията би трябвало да бъде необятна, ръководство на ГЕРБ-СДС е нецелесъобразно, това би върнало България една година обратно ", сподели още Иво Христов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР