кадър: БНТТой подчерта, че свободната продажба на ваксини към момента

...
кадър: БНТТой подчерта, че свободната продажба на ваксини към момента
Коментари Харесай

Председателят на КЗП: Има категорична забрана за продажба в интернет на лекарства, които се отпускат по лекарско предписание

кадър: Българска национална телевизия

Той акцентира, че свободната продажба на ваксини все още е невъзможна.

КЗП е направила над 200 инспекции в огромните търговски центрове.

Все по-интензивното потребление на терена на интернет за онлайн търговия основава предпостави и опасности за лъжливи схеми, разяснява ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в  " Денят стартира с Георги Любенов ". Той посочи, че пораждат нови пазарни ниши за онлайн търговията.

" Наблюдаваме и огромни проблеми, свързани с опити за продажба на медикаменти в интернет, за продажба на друг вид артикули със подозрителен генезис, които се показват като вършещи чудесна работа за лекуването на Ковид “, изясни Маргаритов.

Всичко това, по думите му, може да бъде следено с много по-интензивно трансгранично другарство сред съответните органи в страните по света. В България действа Европейски потребителски център към КЗП и това основава условия за положителни контакти с страните членки от Европейски Съюз.

" Има безапелационна възбрана за продажба в интернет на медикаменти, които се отпускат по лекарско наставление. Съгласно настоящата нормативна уредба могат да се закупят единствено такива, които се отпускат без лекарско наставление и питателните добавки. Но по отношението на стягането на контрола върху продажбата и на такива следва да се работи още “, означи Маргаритов.

Той акцентира, че свободната продажба на ваксини все още е невъзможна.

КЗП е направила над 200 инспекции в огромните търговски центрове, с цел да откри дали има опит за илюзия на потребителите и е разкрила 17 нарушавания, сподели още Димитър Маргаритов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР