кадър: БНТТой отбеляза, че ваксинираните в България са малко на

...
кадър: БНТТой отбеляза, че ваксинираните в България са малко на
Коментари Харесай

Математикът Лъчезар Томов: В момента в интензивните отделения почти няма позитивни пациенти, които са били ваксинирани.

кадър: Българска национална телевизия

Той означи, че имунизираните в България са малцина, а междинната възраст на ваксинираните не е висока.

Положителната вест, обвързвана с Коронавирус пандемията, са за имунизираните с две дози преди две седмици най-малко - те могат да бъдат в огромна степен спокойни. В момента в интензивните отделения съвсем няма положителни пациенти, които са били имунизирани.

Това заяви в студиото на “Денят стартира с Георги Любенов ” математикът доктор Лъчезар Томов - учител в Департамент “Информатика ” на Нов български университет, в коментар за хода на четвъртата вълна.

“Ваксините понижават риска 10 пъти, вършат тази болест да е като грипа, с който към този момент сме привикнали. Така че с времето и имунизацията, в случай че се цивилизоваме и стигнем до естествени равнище на 80-90% имунизирани, тогава ще имаме доста малко хора в болница ”, акцентира математикът.

По думите му 40% от всички инфектирани, даже и да са без признаци, развиват съществени органни увреждания - сериозен спад на бъбречната функционалност и на когнитивните функционалности, проблеми със сърдечната активност.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР