кадър: БНТСпоред професора сърцето е първият орган след белия дроб,

...
кадър: БНТСпоред професора сърцето е първият орган след белия дроб,
Коментари Харесай

Директорът на болница Света Екатерина: Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения

кадър: Българска национална телевизия

Според професора сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни провали от коронавирус.

" Има доста незнайни към този вирус - не е ясно за какво при едни пациенти визира едни органи, а при други - напълно разнообразни:, добави той.

Трета вълна на коронавирусната зараза към този момент има и нещата постоянно могат да бъдат изпуснати от надзор, отчитайки опита на другите страни. Затова се взимат доста съществени и строги ограничения. Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов шефът на болница " Света Екатерина " проф. Генчо Начев.

Неговото терзание е, че с отпущането на ограниченията у нас от на следващия ден и склонността на българите да не се преценяват с наложените правила, вероятността на случаите на инфектираните и смъртните случаи да се усилят, е огромна. Той обаче изрази вяра, че при данни за увеличение на инфектираните, ограниченията още веднъж ще бъдат затегнати.

Проф. Начев уточни, че е значимо да се прави баланс сред икономическото развиване на една страна и баланс сред здравното положение на популацията. Когато се отиде единствено в едната посока - това постоянно е неточност.

Има доста незнайни към този вирус - не е ясно за какво при едни пациенти визира едни органи, а при други - напълно разнообразни.

Светът до момента не се е сблъсквал с сходен вирус, който нанася толкоз съществени провали. Вирусът въздейства на две структури на сърцето - на самите кафези на мускула на сърцето и на проводната конструкция, вследствие на което се появяват ритъмни нарушавания.

Сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни провали, означи проф. Начев.

Проф. Начев съобщи, че не е нужно преболедувалите ковид да се имунизират. Редно е да се наблюдава равнището на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се подхваща такова деяние.

По думите му, до момента няма задоволително информация за имунизациите и в това се корени страхът на хората. Той обаче прикани хората да се имунизират, с цел да се предпазят от вируса и да се спре разпространяването му.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР