кадър: БНТСпециалистът обясни в ефир какво можем да очакваме от

...
кадър: БНТСпециалистът обясни в ефир какво можем да очакваме от
Коментари Харесай

Д-р Ботев: Високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че много от научно доказаните факти не са дошли още у нас

кадър: Българска национална телевизия

Специалистът изясни в ефир какво можем да чакаме от новата ваксина.

Хематологът акцентира, че при неправилна ваксина може да има висок взрив на автоимунните болести.

Има война сред СЗО и Съединени американски щати. Съединени американски щати стопираха финансирането на СЗО и надлежно СЗО отговори почтено за лекарството " Ремдесивир ", което е американско. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " хематологът доктор Чавдар Ботев, съветник на Националната пациентска организация.

Твърдението, че " Ремдесивир " не оказва помощ при лекуването на COVID-19 е погрешно. То е доста положително лекарство, което би трябвало да се ползва в верни моменти, изясни той. Факт е, че при приложението му се следят станични резултати, само че те не са от лекарството, а от самото заболяване. Явно то би трябвало да се ползва в композиция с други лекарства, да вземем за пример прясно замразена плазма от преболедували и " Ремдесивир " дава извънредно положителни резултати, добави хематологът.

В момента здравният министър в България е изправен пред доста огромна отговорност, защото би трябвало да вземе решение кои протоколи за лекуване да бъдат утвърдени.

" Новите протоколи са международни протоколи. Пътят за въвеждането им лишава от време на време 15 години, а тук би трябвало да стане за месеци. Министерство на здравеопазването е тромава конструкция, която би трябвало да проработи по-бързо. В момента употребявам два типа лекуване. Първо това е реконвалесцентна плазма и второто - доста хора могат да бъдат избавени, в случай че се лекуват с елементарна плазма посредством плазмофереза. Това е влезнало в най-новите протоколи ", уточни доктор Ботев.

По думите му високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че доста от научно потвърдените обстоятелства не са пристигнали още у нас.

Д-р Ботев изясни, че препаратът " Ивермектин " лекува над 20 типа вирусни болести и голям брой паразитни. Според него в Израел в действителност е потвърдена успеваемостта му. Това лекарство е одобрявано от 4 милиарда души.

" В България го нямаме записано. Изпълнителната организация по медикаментите би трябвало да работи по-бързо ", означи той и добави, че това лекарство за 48 часа понижава количеството вирус 99,97 пъти.

" Ивермектинът " може да се приема и с профилактична цел, а в композиция и с лечебна цел. Много положителни резултати дава в композиция с " Доксициклин ".

В студиото на предаването доктор Ботев сподели в каква позиция пациентите могат сами да си оказват помощ за изхвърляне на жилавите тайни, които могат да затруднят работата на белите дробове.

Хематологът акцентира, че при неправилна ваксина може да има висок взрив на автоимунните болести.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР