Кадър БНТСлучващото се в Афганистан е актуална тема по света

...
Кадър БНТСлучващото се в Афганистан е актуална тема по света
Коментари Харесай

Байдън към американците в Кабул: Не се тревожете, ще ви върнем у дома

Кадър Българска национална телевизия

Случващото се в Афганистан е настояща тематика по света сега. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в телевизионно послание, че не може да подсигурява крайния резултат от спешната евакуация от летището в Кабул, като я назова една от най- " сложните " въздушни интервенции до момента.

„ Това е една от най-мащабните и сложни въздушни интервенции в историята “, сподели Байдън от Белия дом. " Не мога да обещая какъв ще бъде крайният резултат. Но, не се тревожете - ще ви върнем вкъщи ", обърна се той към американските жители, които не престават да бъдат в Афганистан.

Президентът на Съединени американски щати съобщи още, че американските военни сили са трансферирали 13 хиляди души от Афганистан от 14 август насам. Други 18 хиляди са били евакуирани още през юли – множеството с частни чартърни полети и благодарение на американското държавно управление.

Байдън бе подложен на критика за безредните и постоянно изпълнени с принуждение подиуми, разиграли се към летището и за тълпите, опитващи се да се качат на излитащите самолети.

Той сподели, че изминалата седмица е била " сърцераздирателна ", само че настоя, че администрацията му работи за по-организирана и бърза евакуация. Съединени американски щати са в контакт с талибаните към евакуацията и деликатно наблюдават дали има заплаха от терористични актове на летището в Кабул или покрай него.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР