кадър: БНТСледващата цел на доброволците е да спасят от боклуци

...
кадър: БНТСледващата цел на доброволците е да спасят от боклуци
Коментари Харесай

Водолази чистиха дъното на морето край един от най-посещаваните плажове във Варна

кадър: Българска национална телевизия

Следващата цел на доброволците е да спасят от отпадъци и плаж " Романтика " край Варна.

Водолази от морски клуб " Приятели на морето " и Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " дружно чистиха дъното на морето край един от най-посещаваните плажове във Варна на трета буна. Само за час те извадиха килограми пластмасови и алуминиеви боклуци. С акцията се надяват да предизвикат хората да не замърсяват околната среда, предава Българска национална телевизия.

От 2000 година доброволците от клуб " Приятели на морето " почистват постоянно плажовете и морето по Северното Черноморие.

Най-замърсен регион, не толкоз под вода, колкото нечиста линия, е регионът към " Черноморец " и " Ветеран ", тъй като хората там употребяват цяло лято малко по-диво плажуване и остават след себе си извънредно доста боклук, сподели Дарина Иванова клуб " Приятели на морето ".

Често доброволците даже не могат да смогнат да почистят купищата отпадъци по крайбрежието ни.

Почва от гуми, кенчета, найлонови торбички, най-различни, всеки боклук, напитка, храна, който може да видите на плажа, може да се види и във водата, сподели Мая Николова, доброволец.

Тя се надява количеството отпадък този път да е по-скромно, а не както нормално, да се извозва с камиони. Само след броени минути обаче водолазите откриха гуми, месини, риболовен принадлежности... А за час изваденото към този момент беше в десетки килограми.

Сега като се гмуркаме тук, няма да плуваме измежду отпадъци. Дори има морски кончета, което значи, че водата е относително чиста, сподели Мария Панделиева, доброволец.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР