Кадър БНТШпионският скандал доведе до решителни действия от страна на

...
Кадър БНТШпионският скандал доведе до решителни действия от страна на
Коментари Харесай

Захариева гони още двама руски дипломати

Кадър Българска национална телевизия

Шпионският скандал докара до решителни дейности от страна на България. Днес управляващите са уведомили съветския дипломат у нас какво са подхванали. Страната ни изиска отзоваването на двама съветски дипломати поради шпионската спекулация в интерес на Русия. Вече е връчена нота на дипломат Елеонора Митрофанова. Според Българска национална телевизия офицерите от съветското външно разузнаване Александър Зинкин и Максим Рибкин получавали документи с гриф " НАТО:секретно ". Има оперативни данни за чести срещи на техните съпруги Елена Зинкина и Евгения Софронова със брачната половинка на Иван Илиев, така наречен резидент.

По сигнал на Държавна организация " Национална сигурност " са формирани досъдебни производства за закононарушения против Република България по член 104, алинея 1 и член 109 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че двамата жители на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки.

Установено е още, че двамата съветски жители се употребяват с дипломатически имунитет, според Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

В тази връзка, на 22 март 2021 година, основният прокурор Иван Гешев уведоми публично министъра на външните работи за откритото в хода на следствията, написа glasove.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР