Кадър БНТШефът на СДС каза какво очаква да направи Слави

...
Кадър БНТШефът на СДС каза какво очаква да направи Слави
Коментари Харесай

Лидерът на СДС: Трябва да има правителство, надявам се г-н Трифонов да подходи сериозно

Кадър Българска национална телевизия

Шефът на Съюз на демократичните сили сподели какво чака да направи Слави Трифонов, с цел да бъде образувано държавно управление.  В коалиция " ГЕРБ - Съюз на демократичните сили " има доста сериозна експертиза, доста сериозен опит. И ГЕРБ, и Съюз на демократичните сили са управлявали по време на рецесия. Ако разсъждаваме от позиция на интереса на страната, коалиция към ГЕРБ би била потребна, тъй като може да се употребява тази експертиза. Това каза лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Макар и с резултат не какъвто се надявахме да имаме, ние сме първа политическа мощ. Биха могли да се водят договаряния за присъединяване в ръководството, само че това в огромна степен ангажимент на по-голямата политическа мощ в обединението, съобщи той.

Практиката е първата политическа мощ да събира до себе си сходни на нея обединения. Сега очевидно има протестен избор и няма нищо неприятно втората политическа мощ да понесе своята отговорност. Лошият вид би било да се отиде на нови избори. Това не е процедура в България. Влизането в Народното събрание е сериозна работа – не можеш да кажеш, че резултатът ти не ти харесва и да искаш да отидеш на нови избори, уточни Христов.

С " Демократична България " сме в едно европейски партийно семейство. За мен е доста необичайно, в случай че те поддържат протестърските партии, които са проруски. Имахме устойчиво ръководство. Можеше и повече, само че това не е съображение да кажеш – зачертаваме всичко и отиваме при леви обединения, акцентира водачът на Съюз на демократичните сили.

Ще предложим доста сериозен кабинет с небосвод четири години, а какво ще реши Народното събрание е различен въпрос, означи Румен Христов.

Надявам се, че господин Трифонов, който е водач на протестния избор, ще подходи съществено, воден от мнението, че при сходна рецесия (кризата с ковид – б. ред) би трябвало да има държавно управление, а не да влизаме и в политическа рецесия, сподели още Христов, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР