кадър БНТСАЩ също оповестиха, че осъждат поведението на Беларус и

...
кадър БНТСАЩ също оповестиха, че осъждат поведението на Беларус и
Коментари Харесай

Джо Байдън: Администрацията ми ще разработи мерки срещу лицата, замесени в инцидента с Ryanair

кадър Българска национална телевизия

Съединени американски щати също оповестиха, че осъждат държанието на Беларус и нарекоха дейностите й засегнатост за интернационалните правила. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди на администрацията да създаде подобаващи ограничения за изправяне пред съда на лицата, забъркани в случая с " Ryanair " и задържането на един от създателите на канала Nexta Telegram Роман Протасевич, приет за екстремист в Беларус, оповестява ТАСС, представен от.

" Присъединявам се към многото апели за интернационално следствие за изясняване на обстоятелствата от това събитие. Приветствам известията, че Европейски Съюз приканва за целенасочени стопански наказания и други ограничения ", сподели Байдън в изказване, което бе оповестено от пресслужбата на Белия дом. 

" Наредил съм на моят екип да създаде надлежни ограничения за наказания против виновните за този акт в тясна съгласуваност с Европейски Съюз, други съдружници и сътрудници и интернационалните организации ".

Президентът счита събитията за " засегнатост на интернационалните правила ". " Принудителната смяна от страна на Беларус на курса на търговски аероплан, летящ от една страна на Европейски Съюз в друга, както и карцерът на Роман Протасевич са директна засегнатост за интернационалните правила ", се споделя в текста. В изказването се показва, че видеото с разпита на Протасевич може да е направено по насила.

" Съединени американски щати, дружно с други страни, приканват за освобождението му, както и стотици политически пандизчии ", добави Байдън. Ръководителят на Белия дом изрази поддръжка за Протасевич и някогашната кандидатка за президент Светлана Тихановская. 

" Съединени американски щати ще продължат да поддържат хората в Беларус в битката им ", се споделя в изказването.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР