Кадър: БНТСъдия Андон Миталов не е виновен. Това е така,

...
Кадър: БНТСъдия Андон Миталов не е виновен. Това е така,
Коментари Харесай

Магдалинчев: Съдия Миталов не е виновен

Кадър: Българска национална телевизия

Съдия Андон Миталов не е отговорен. Това е по този начин, до момента в който не се потвърди виновността му. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия арбитър Боян Магдалинчев от Висш съдебен съвет във връзка възбраната за влизане в Съединени американски щати на Миталов поради корупция.

" Трябва да желаяме съответна информация, в случай че Държавният департамент на Съединени американски щати разполага с нея, и се откри, че има корупционни практики и дейности - ще го потърсим и ще го изслушаме. Не ме се свързвали на този стадий с него. Не сме го чували и нямам информация за някакви корупционни дейности. Не можем да знае тъкмо за какви става дума. Информацията е доста обща и занапред ще забележим защо става въпрос. Той гледа каузи от Специализирания съд ", безапелационен е Магдалинчев.

Запитан дали са били известени във Висш съдебен съвет, че Миталов е болен, той съобщи: " Не ни уведоми, че е в болничен, само че той няма обвързване да го прави. Трябва да уведоми директния си шеф. Не можем да изслушваме някого авансово, без да знаем защо да го слушаме. Поискахме информация през вчерашния ден от Прокуратурата, от Инспекторатът към Висш съдебен съвет и от КПКНОПИ. "

По думите му не е прелестно да посочат с пръст за корупция сътрудник от сферата. " Изненадах се като чух името му, знам че и в Специализирания съд са сюрпризирани. Нямаме общи контакти, само че не съм чувал нещо неприятно за него ", сподели още той, написа Novini.bg.

" Що се отнася до корупцията, той бе безапелационен, че тя не би трябвало да се позволява в правосъдната система и в службите. Ще забележим всички неща и ще си създадем съответните заключения, ще вземем ограничения, в случай че се постанова ", добави още арбитър Магдалинчев.

" Съдия Миталов не е отговорен. Има някаква информация, само че тя се ревизира. Както повелява Конституцията - той е почтен до доказване на противното ", сподели Боян Магдалинчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР