Кадър: БНТПроф. Андрей Чорбанов от БАН разкри, че е нормално

...
Кадър: БНТПроф. Андрей Чорбанов от БАН разкри, че е нормално
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Новият щам е в България. Влиза в клетките по нов начин

Кадър: Българска национална телевизия

Проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките разкри, че е обикновено новият вариант на ковид да е дошъл и у нас.

" Няма причина да чакаме, че това не е по този начин. По-скоро би трябвало да се търси чисто теоретичен механизъм, с цел да се разбере какво ново ще ни донесе новата разновидност на вируса. У нас има няколко апарата, които могат да създадат това ", сподели специалистът във връзка информацията, че във Англия има нов вариант на COVID-19, оповестява.

Малко евентуално е новият вариант да бъде боледуван като нова болест. Вирусът непрекъснато се променя, най-вече се трансформира по този начин нареченият спайк протеин, посредством който той се закрепя в организма ни. Промяната е в метода, по който влиза в клетките, а не в това, че е по-смъртоносен. Това, че ще се заразят повече хора, не значи, че това ще докара до повече смъртни случаи.
Що се отнася до това дали имунизациите ще са ефикасни за новия вариант, той съобщи, че те са построени въз основата на спайк протеина. В момента се приказва за разновидност, а не за нов вариант на вируса, в случай че би трябвало да сме точни. Тази разновидност го прави по-адаптивен, безапелационен е имунологът.

По думите му има страни като Занзибар, в които няма никакви ограничения и всеки може да се предвижва свободно, за разлика от Тринидад и Тобаго – страната е напълно затворена. „ Имам сътрудници, които не могат да я изоставен от месеци “, сподели той и добави, че в Европа ограниченията се стягат, само че се вършат и прогнози къде и по кое време могат да се отхлабят ограниченията.

В студиото се включи и доктор Маджаров, който сподели, че вероятността новата разновидност на COVID-19 да е у нас е прекомерно огромна. „ Ако можем да лекуваме едно заболяване, то ние го управляваме, в случай че не можем – използваме имунизациите, с цел да понижим разпространяването му “, сподели шефът на БЛС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР