Кадър БНТПрезидентът на САЩ Джо Байдън се ангажира да подкрепи

...
Кадър БНТПрезидентът на САЩ Джо Байдън се ангажира да подкрепи
Коментари Харесай

Байдън подкрепя призива на СТО за отмяна патенти за ваксините срещу COVID-19

Кадър Българска национална телевизия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се ангажира да поддържа апела на Световната комерсиална организация (СТО) за анулация на патентите върху имунизациите против ковид, съобщи " Ройтерс ", представена от

Това е международна здравна рецесия и изключителните условия за пандемията постановат изключителни ограничения. Така изясни позицията на Белия дом Катрин Тай, която е представителят на Съединени американски щати в СТО.

Ваксини и лекарства ще бъдат изпратени

От друга страна Джо Байдън беше подложен на напън от членове на Конгреса от личната му Демократическа партия за анулация на патентите за имунизациите.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус приветства решението на Джо Байдън.

От Международната федерация на фармацевтичните производители и асоциации пък осъдиха решението на президента. Те считат, че същинските проблеми с дефицита на ваксини са свързани с търговски бариери, забавяния в доставките, дефицит на материали за произвеждане на препаратите за имунизация, както и с това дали богатите страни са склонни да споделят дози с бедните страни.

Над 100 страни обаче считат, че с рухването на патентите за имунизациите човечеството ще може да се оправи с пандемията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР