Кадър: БНТПрез следващите години приоритетите ни са два - подобряване

...
Кадър: БНТПрез следващите години приоритетите ни са два - подобряване
Коментари Харесай

Фандъкова обяви, че чистотата на въздуха в София е приоритет в следващите години

Кадър: Българска национална телевизия

През идващите години целите ни са два - възстановяване чистотата на въздуха и инвестиция в кварталите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ следва инвестиция в градския превоз, екология, озеленяване и миенето на улиците, с цел да се оправят с мръсния въздух в столицата, написа Novini.bg. " Също по този начин ще подменяме уредите за отопление и ще слагаме филтри на комините. Наблягам на успеваемостта на ограниченията, безплатният превоз е една от тях. Също по този начин Столична община ще лимитира колите, които замърсяват повече. Така ще можем да прилагаме и двете ограничения - ограничение на колите и безвъзмезден градски превоз ", сподели още тя.

" За улиците в кварталите сме заложили с 12 млн. повече,  10 млн. ще отидат при районните кметове. Искам ясно да кажа, че предложенията за това коя улица да се ремонтира идват от тях. Приходите на града са от налозите на хората. Когато имаше предложение за повишение на налозите, доста хора се дръпнаха, тъй като никой политик не желае да ги покачва. Това са опциите на града ", изясни кметът на София.

" Най-важното е да реализираме резултат, дано да работим дружно. 110 млн. лв. залагаме за строителство и поправки на детски градини. Подготвили сме планове за 40 млн. лв. за националната стратегия за строителство на детски градини и учебни заведения. Много работа ни следва. Бюджета е много  ясно фокусиран. Транспортът ще бъде освежен и с стартирането на част от третия лъч на метрото ", сподели тя.

Столична община е един от първите възложители, които се включиха в електронните публични поръчки, а те могат да бъдат следени от всички, сподели още градоначалникът.

По думите ѝ всички са взискателни и желаят да става по-добре. " Важно е да подчертая, че има 28 млн. лв. за озеленяване, които ще усъвършенстват качеството на въздуха. Ще аплайваме за средства за възобновяване на Борисовата градина в историческия ѝ тип ", акцентира тя.

Що се отнася до сметоизвозването, то Фандъкова посочи, че договорите изтичат юни месец и до тогава би трябвало да има определени компании и да са минали обжалванията и всички разисквания.

" Проектът за бюджета бе показан обществено два пъти. Надявам се при започване на февруари да бъде гласуван и да имаме поддръжка от всички общински съветници ", каза Йорданка Фандъкова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР