кадър: БНТПрез 2013 година УЕФА въведе наказание от 10 мача

...
кадър: БНТПрез 2013 година УЕФА въведе наказание от 10 мача
Коментари Харесай

Разследват нападателя на Австрия Арнаутович за проявен расизъм

кадър: Българска национална телевизия

През 2013 година УЕФА вкара наказване от 10 мача за потвърдени дискриминационни и расистки прояви. 

Европейската футболна централа е упълномощила на собствен контрольор да проверява държанието на нападателя на Австрия Марко Арнаутович по време на дуела със Северна Македония. 32-годишният някогашен футболист на Уест Хам се разписа в 89-ата минута, оформяйки крайното 3:1 в интерес на австрийците. След попадението Арнаутович, чийто татко е сърбин, реагира с гневна дрънканица, довела до реакцията на капитана Дейвид Алаба, който се опита да му запуши устата. Според информации гневът на нападателя е бил ориентиран съответно към Езджан Алиоски, който е напсувал на сръбски. В цветущото си изявление Арнаутович е загатнал и " албанската майка " на играча на Лийдс, предава sportal.bg.

 

На идващия ден Арнаутович сервира своите извинения на всички, които се усещат афектирани, и отхвърли упреците в расизъм. Футболната федерация на Северна Македония (ФФМ) обаче прикани УЕФА да проверява случая и да накаже Арнаутович по най-суровия вероятен метод.

Ако етичната комисия признае Арнаутович за отговорен, нападателят повече няма да играе не Евро 2020.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР