кадър: БНТПо думите ѝ дигитализацията ще улесни даването на консултации

...
кадър: БНТПо думите ѝ дигитализацията ще улесни даването на консултации
Коментари Харесай

Председателят на Българския фармацевтичен съюз: В аптеките липсват някои антибиотици за коронавирус

кадър: Българска национална телевизия

По думите ѝ дигитализацията ще улесни даването на съвещания и отпущането на лекарствени артикули.

Има недостиг на някои антибиотици, лекуващи COVID-19. С неправилния избор на лекарство удължаваме болестта и се осъществят редица затруднения, в последно време от ден на ден се приказва за пост-ковид. С медикаментите може да се помогне, може и да се навреди. Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов, проф. Асена Сербезова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз.

Относно безплатните Коронавирус медикаменти тя разяснява, че е значимо по какъв начин се отпускат и добави, че това са медикаментите, които през предходната година започнаха да изчезват.

" Има доста въпросителни, които ще разберем с практиката, в случай че някое лекарство го няма и не може да се достави, пациентът би трябвало да обикаля, процесът би трябвало да бъде изкусен. Българският лекарски съюз би трябвало да вземе отношение. Пациентите би трябвало да имат отговорно държание, по отношение на свръхупотреба, следи се явлението честен хазарт ", добави проф. Асена Сербезова.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР