Кадър: БНТОсвен граждани от цялата страна на протеста днес имаше

...
Кадър: БНТОсвен граждани от цялата страна на протеста днес имаше
Коментари Харесай

Политици и неправителствени организации заедно на протеста

Кадър: Българска национална телевизия

Освен жители от цялата страна на митинга през днешния ден имаше представители на неправителствени организации и разнообразни политически партии. Те поддържаха настояванията на стачкуващите за оставки на министър-председателя Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, оповестява Българска национална телевизия.

Вместо в да влязат в Пленарна зала част от депутатите на Българска социалистическа партия се причислиха към митинга пред Парламента.

" Няма да участваме във образуването на кворума. Ще го създадем, единствено когато влязат за разглеждане изборните закони, само че нашата цел единствена в този парламент е да подсигуряваме машинното гласоподаване, което считаме, че ще бъде гаранция за почтени свободни и демократични избори ", сподели Кристиан Вигенин - Българска социалистическа партия за България.

Много са аргументите за разделянето в обществото, разяснява Тома Биков на влизане в Народното събрание.

" За страдание занапред ще се оправяме с това и занапред ще плащаме цената на това нещо.Ние сме привикнали да работим и по този начин ", сподели Тома Биков - ГЕРБ.

От Вътрешна македонска революционна организация не се тормозят за кворума и работата на Парламента.

" Винаги изходът от тази обстановка е сядане на масата и диалози, предложенията, които прави министър председателят и държавното управление и ръководещото болшинство, явно не се одобряват от една част от протестиращите ", съобщи Александър Сабанов, Вътрешна македонска революционна организация.

Промени в Изборния кодекс не са нужни, с цел да се осъществя машинното гласоподаване, уверена е Мая Манолова.

" ГЕРБ се пробват да осъществят един атентат върху честността на вота с опита да удължат изборния ден до 48 часа, т.е. да се гласоподава 2 дни и една нощ, през нощта депутати още веднъж като торбалани да се разнасят с чували, да възкръснат мъртви души от описите ", сподели Мая Манолова - Изправи се БГ.

" Искаме промяна на прокуратурата, желаеме да спрат промените на изборния кодекс по метода, по който ГЕРБ ги вършат, тъй като сме доста обезпокоени, че още веднъж приготвят механически да получат превъзходство на изборите, приготвят опцията за операция ", сподели Христо Иванов - Демократична България.

Министър-председателят от 94-а година Ренета Инджова също пристигна на митинга, с цел да изиска оставката на премиера Борисов.

" Борисов би трябвало да пристигна на улицата, щото тука са били мафиотите, хазартаджиите, да пристигна да се срещне с тях. Той обича такива срещи ", съобщи Ренета Инджова - министър-председател 1994-1995 година

На митинга участва и Румен Петков от АБВ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР