Кадър: БНТОще преди да започнат номинациите за кметове в ГЕРБ,

...
Кадър: БНТОще преди да започнат номинациите за кметове в ГЕРБ,
Коментари Харесай

Вижте на какво ще заложи ГЕРБ в кампанията за местните избори

Кадър: Българска национална телевизия

Още преди да стартират номинациите за кметове в ГЕРБ, Изпълнителната комисия разгласи, че ще има рокади и носене на отговорност в местата, където имахме слаби резултати на евроизборите.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, който коментира издигането на нови кандидат-кметове в няколко регионални градове от партията. 

" В другите градове има разнообразни аргументи за издигането на новите претенденти. Администрацията на партията се оправя чудесно. Изпълнителната комисия си прави работата, взима верните и съответни решения. Вчера имахме среща със структурата в Ямбол и видяхме, че тя е единна. Единодушно бе утвърдена номинацията на Димитър Иванов, който е Областен шеф и младеж. Не видях никакво напрежение. Досегашният кмет има право да се кандидатира и ние разговаряхме с членовете ни в Ямбол, с цел да избегнем разделянето на гласовете на ГЕРБ. Това ще би трябвало да се избегне по време на предизборната акция. В Русе имаше повече от четири номинации за кмет. Диана Иванова беше една от тях. Тя направи мощно изказване за бъдещето на Русе и не видях да има някакво разединение в локалната конструкция. Навсякъде нашите претенденти ще имат самостоятелна стратегия, която ще дава отговор на потребностите на хората. Не мисля, че би трябвало да има единна тактика. Естествено, че акциите в градовете имат доста общи неща, само че ние ще се стремим да наблегнем на характерните тематики за всяко едно обитаемо място ", безапелационен бе Николов.

" От ГЕРБ няма да водим остра акция. Надявам се и нашите съперници да водят естествена акция. В Бургас е хубаво, че се издигат за претенденти локални водачи на другите партии. Хубаво за града ще е да се дискутират всевъзможни хрумвания и ивизии за развиването му. Всеки претендент ще има опция да показа своята стратегия и аз по този начин виждам демокрацията. Отнасям се с почит и почитание към всички кандидат-кметове на Бургас. Смислените хрумвания ще доведат единствено до развиване на града. Според мен би трябвало да има ободряване на листата ни за общински съветници. ГЕРБ би трябвало да излезе с предизвикателство към бургаските жители ", разяснява Димитър Николов борбата за Бургас.

" Не мога да проследявам в елементи какво се случва в София, тъй като имам задоволително задължения. Знам, че г-жа Йорданка Фандъкова е навлязла много дълбоко в проблемите на столицата, взема решение ги и аз съм уверен, че тя ще се оправи и ще завоюва. Не мога да приказвам за някакви трагични процеси в София. Не би трябвало да се вършат паралели, че в случай че загубим даден град, това ще значи предварителни избори. Не можем да приказваме занапред по какъв начин ще наподобява картата на страната след изборите. За мен е най-важно да се даде опция на новите претенденти за кметове на регионалните центрове да разпрострат и показват своите хрумвания пред жителите. Финансирането на акцията ни ще бъде със лични средства от държавната дотация. Във всеки един град ще има избран предел. Това не е нещо ново и не се случва за пръв път ", изясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР