Кадър: БНТОбемът на представения от Байдън план съставлава 2.2 трилиона

Кадър: БНТОбемът на представения от Байдън план съставлава 2.2 трилиона ...

Джо Байдън изложи голям инвестиционен план за работни местаКадър: БНТ

Обемът на представения от Байдън план съставлава 2.2 трилиона долара. Пакетът е насочен към подкрепа на работническата класа .

 

Американският президент Джо Байдън изложи голям инвестиционен план за работни места, социални грижи и образование в първата си реч пред Конгреса. Речта беше по случай 100-тния ден от управлението на демократа. Той засегна и темата за борба с короновируса и въпроси от външната политика.

Джо Байдън определи като успешно началото на мандата си, особено по отношение на КОВИД-19.В страната са направени над 220 милиона ваксинации.

"100 дни откакто положих клетва , вдигнах ръка над семейната ни Библия и наследих нация в криза - най-тежката пандемия от век насам, най-тежката икономическа криза от Голямата депресия, най-тежката атака срещу нашата демокрация от Гражданската война.Сега, само след 100 дни мога да кажа, че Америка тръгва отново напред", каза президентът на САЩ Джо Байдън.

Президентът го нарeче "инвестиция в самата Америка".Той смята да повиши данъците на най-богатите.

"Няма да налагам увеличение на данъците на хора, които печелят по-малко от 400 000 долара на година, но е време корпоративна Америка и най-богатият един процент от американците да започнат да плащат техния справедлив дял, просто техния справедлив дял", каза президентът на САЩ Джо Байдън.

Във външнополитически план Байдън посочи, че страната му не търси конфликт с Китай, но ще защитава американските интереси във всички области. По отношение на Русия президентът каза, че Вашингтон не се стреми към конфликт.

"Бях много ясен с Путин, че няма да търсим ескалация. Отговорих директно, пропорционално на руската намеса в нашите избори и кибер атаките срещу нашето правителство и компании", каза Байдън.

Проучване на Си Ен Ен показа, че 53% от американците одобряват начина, по който Байдън си върши работата. Също така, близо 6 от 10 американци вярват, че президентът спазва предизборните си обещания.

 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg