кадър БНТНе може да се разчита на парите от втория

...
кадър БНТНе може да се разчита на парите от втория
Коментари Харесай

Минчо Коралски: Не може да се разчита на втория стълб за пенсиониране, парите са с отрицателна доходност

кадър Българска национална телевизия

Не може да се разчита на парите от втория дирек за пенсиониране, тъй като те се влагат през годините и постоянно са с негативна рентабилност. Това смята Минчо Коралски, изпълнителен шеф на Агенцията за хората с увреждания и някогашен министър на труда и обществените грижи. " Парите се влагат във финансови принадлежности, които колкото и да са консервативни, постоянно губят на финансовите тържища. Реализира се негативна рентабилност, а на процедура това са загуби за вложителите ", изясни той пред Българска национална телевизия.

" Частните финансови фондове би трябвало да работят с обезпечена рентабилност, както е на Запад, и на непринуден принцип “, уверен е специалистът.

Според него хората би трябвало да влагат парите си в тях осведомено, а не под натиска на закон, както е у нас след въвеждането на промяната.

Що се отнася до настоящото положение на пенсиите, Коралски дефинира увеличението на минималната пенсия на 300 лева като политическо решение, което за жалост задълбочава несправедливостта към тези, които цялостен живот са работили и са се осигурявали за пенсия, за сметка на подпомагането на хора, които не са работили задоволително и не са внасяли осигурителни вноски. Преизчисляване на пенсиите за момента не е на дневен ред, заради непълен запас и упования спад на икономическия растеж. Сега моментът е за индексация, безапелационен беше специалистът.

" Пенсионната система е инструмент за правене на политика, само че тя би трябвало да бъде такава, каквато е по Конституция. Всеки да има право на пенсия - освен това на към 60% от прихода, който е получавал в дейната си възраст, а не към 40%, както е в този момент ", съобщи Коралски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР