Кадър: БНТНай-после радостна развръзка за две жени, които чакат белодробна

...
Кадър: БНТНай-после радостна развръзка за две жени, които чакат белодробна
Коментари Харесай

Две жени, които чакат белодробна трансплантация, ще получат животоподдържаща терапия

Кадър: Българска национална телевизия

Най-после радостна развръзка за две дами, които чакат белодробна трансплантация. Те ще получат животоподдържаща терапия. Осигурено им е лекарство за един месец и са настанени за проучвания в столичната болница " Лозенец ", оповестява Българска национална телевизия.

Росица Малинова чака за белодробна трансплантация. Миналата есен поведе борба за живот. Обяви обществено, че не може да получи безвъзмездна животоподдържаща терапия от здравната каса, тъй като е пълнолетна.

" Искам да благодаря на донорите, които ми помогнаха да стартира лечението предишния месец и избавиха живота ми ", споделя Росица.

На апела за помощ откликна и здравният министър. Инициира незабавни законодателни промени, които дават опция на Здравната каса да покрива лечението на всички пациенти с муковисцидоза.

" Това в действителност е една дребна победа. Аз чакам лекарството да ни бъде обезпечавано освен този месец или в идващите три, а досега, в който можем да се трансплантираме ", добавя Росица.

Битката продължава. Този път - да бъде обезпечена опция за белодробна трансплантация на чакащите българи.

" Вярвам,че в развоя на тази година ще бъдат направени много стъпки в позитивна посока. Министерството има ресурсите и пълномощията да се оправи трайно с този проблем, както са дали обещание ", споделя Росица.

Докато чака трансплантация, положението на Росица ще наблюдават медиците от столичната болница " Лозенец ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР