кадър БНТНа 22 юли САЩ обявиха санкции срещу кубинския министър

...
кадър БНТНа 22 юли САЩ обявиха санкции срещу кубинския министър
Коментари Харесай

Байдън: Налагаме нови санкции на Куба

кадър Българска национална телевизия

На 22 юли Съединени американски щати оповестиха наказания против кубинския министър на защитата Алваро Лопес Миера и против особено звено на кубинското министерство на вътрешните работи поради потушаването със мощ на митингите на 11 юли в Куба.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че страната му ще наложи нови наказания на Куба в отговор на реакцията на кубинските управляващи против митингите, съобщи Ройтерс. Президентът одобри в Белия дом водачи на кубинската общественост в Съединени американски щати.

Съединени американски щати постановиха наказания в петък на кубинската полиция и двама нейни ръководители. Американското министерство на финансите посочи, че глобите са разследване от " дейностите за потушаване на мирните, продемократични митинги в Куба, почнали на 11 юли ", предава Българска телеграфна агенция.

" Ще има още, в случай че няма фрапантна смяна в Куба, каквато не чакам ", сподели Байдън на срещата в Белия дом. " Съединени американски щати подхващат съгласувани дейности за подкрепяне на идеята на кубинския народ ", добави той.

Байдън сподели, че е изискал от Държавния департамент и финансовото министерство да го осведомят по какъв начин може да се разрешат парични преводи от Съединени американски щати към Куба без да се облагодетелства кубинското държавно управление. Той работи също по този начин и по проект за обезпечаване на безжични връзки за кубинците и укрепване на личния състав на посолството на Съединени американски щати в Куба, заяви почитан представител на американската администрация.

Хиляди хора излязоха на митинги на 11 юли на доста места в Куба - невиждана готовност в комунистическата страна, където единствените позволени събирания на хора са митингите на ръководещата комунистическа партия. Президентът Мигел Диас-Канел прикани последователите си да излязат на улиците " в отбрана на революцията ", с цел да предотвратят провокации против управляващите. Кубинските управляващи упрекнаха Съединени американски щати за организирането на безредиците.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР