кадър: БНТМобилните оператори твърдят, че технологията е безвредна, тъй като

...
кадър: БНТМобилните оператори твърдят, че технологията е безвредна, тъй като
Коментари Харесай

Комисията за регулиране на съобщенията започва разяснителна кампания за 5G

кадър: Българска национална телевизия

Мобилните оператори настояват, че технологията е безвредна, защото се базира на общоприети международни правила и стандарти за безвредно електромагнитно лъчение.

Очаква се през 2030 година и шесто потомство мобилни връзки.

До края на първото тримесечие евентуално процедурите по даване на честоти за мрежи от пето потомство ще приключат, сподели ръководителят на Комисията за контролиране на известията Иван Димитров. Комисията стартира осведомителна акция за разяснение на 5G технологията.

Предоставянето на честотите през предходната година беше възпрепятствано от пандемията, породи тематика, обвързвана със сигурността на мрежите от ново потомство и оборудването при тяхното създаване.

" Има напреднал стадий за даване на честоти и за създаване на мрежи от пето потомство, и съпътстващи честоти за развиване на мобилните мрежи... С приемане на лицензите всяко от мобилните предприятия придобива правото да употребява предоставения запас и мрежите от новото потомство може да придобият комерсиално значение. Необходимостта от бърза и надеждна мрежа беше потвърдена по време на пандемията. Търсенето на приложенията за интернет на нещата ще продължи да нараства. Мрежите от пето потомство са свързани и с развиването на телемедицината “, разясни още Димитров пред БНР.

Той акцентира, че като всяко ново предложение и това буди подозрения, само че е значима информираността.

Във връзка със сигурността на мрежите КРС образува съвещателен съвет:

„ Целта е да се основат ограничения, свързани с ръководството на риска, фокусът е построяването на мрежи от пето потомство. Крайната цел на съвета е да приготви обща позиция по отношение на минимални условия към ограниченията за сигурност на мобилните електронни съобщителни мрежи “, сподели още Димитров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР