Кадър: БНТКато народен представител от Видин, аз съм задал 5

...
Кадър: БНТКато народен представител от Видин, аз съм задал 5
Коментари Харесай

Филип Попов: В БСП не може да се говори за разделение, а за принципи

Кадър: Българска национална телевизия

Като депутат от Видин, аз съм задал 5 въпроса към министъра на опазването на здравето, касаещи положението и развиването на МБАЛ " Света Петка ", Видин. Подписах се в отворено писмо до министъра, в което народните представители ясно изразихме позицията да бъде спряна политиката на заличаване на българското опазване на здравето, изключително в Северозападна България. Това съобщи националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов по Българска национална телевизия, като разяснява думите на Михаил Миков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

От своя страна, проф Гайдарски, член на ИБ на Българска социалистическа партия, дефинира обвиняванията на Миков като обидни.

" В Българска социалистическа партия не може да се приказва за разделяне, а за правила. По отношение на това по какъв начин е реагирал г-н Станишев и по какъв начин е нарекъл господин Борисов - това е негова работа и негово право. Аз не мисля, че господин Борисов е общественик. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия също не мисли по този начин ", разяснява Попов.

Той напомни отчета на Европейската комисия, в който се споделя, че България е на едно от първите места по корупция, липса на достъп до опазване на здравето и опазване на здравето.

" В една страна с един общественик това нямаше да се сочи като проблем от неговите парньори в чужбина. Освен това - би трябвало да има задоволително историческо време, с цел да се дефинира една персона за общественик или не ", изрази мнение още националният представител. Той напомни и думите на Борисов, който е декларирал, че ще понижи партийните дотации и е предизвестил, че бизнесът ще превземе партиите.

" Как е допустимо един министър ръководител да пристигна и да каже, че продава българските партии - и какво от това ", възмути се Попов. " Българска социалистическа партия е оцелявала и ще оцелее. Въпросът е, че това е стъпка обратно и значи демонстративен разстрел на демокрацията ", сподели още Попов.

" Генералният проблем е сбърканата организация на опазването на здравето в България, изключително след държавното управление на Борисов - сменяха се министри на по 3 и 6 месеца. Всеки говореше за някаква промяна, с цел да се стигне до съдбовен миг за българското опазване на здравето. В обстановката, в която се намираме, министърът е подложен в доста тежко състояние, тъй като той би трябвало да дава отговор за събитията, които са се случили преди него. Полагаме старания да му дадем препоръки, с цел да направи нещо положително за хората ", заключи проф. Гайдарски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР