кадър: БНТГолямата мечта на 16-годишната Александра е да завърши машинно

...
кадър: БНТГолямата мечта на 16-годишната Александра е да завърши машинно
Коментари Харесай

Младо момиче от Кюстендил създаде колело, което се задвижва от въздуха

кадър: Българска национална телевизия

Голямата фантазия на 16-годишната Александра е да приключи машинно инженерство и да направи огромно изобретение в медицината или автомобилостроенето. Дотогава тя ще продължава да основава и осъществя нововъведенията си.

Младо момиче от Кюстендил сътвори колело, което се задвижва от въздуха. Какви са концепциите на 16-годишната госпожица?

Александра открива пристрастеността си към нововъведенията още на 13-годишна възраст. Тогава ѝ хрумва и концепцията за първото откритие, предава Българска национална телевизия.

" То съставлява звездна карта, която е с просветителна устременост, задачата ѝ е по-лесно проучване на астрономията в нашето всекидневие и в учебно заведение основно ", изяснява тя.

Колело, задвижващо се от въздуха, е последното приключено откритие на девойката. С него не се изискват старания от страна на индивида, който го кара и не се замърсява околната среда.

" Интересно може би за феновете е, че има 0,96 конски сили мощ и, в случай че използваме наш компресор, разходът ще е 1,8 стотинки на километър. Колелото е еднократна инвестиция, защото една бутилка устоя 30-35 години, а пък цилиндърът може да направи 40 милиона цикъла без никаква смяна ", споделя Александра.

Последният план, над който Александра работи, е интелигентен робот, който да бъде асистент в всекидневието на хората. Роботът ще се зарежда напълно на водород и, както другите изобретения, няма да нанася вреди на околната среда.

" Реших да го направя, защото ни би трябвало смяна в нашия живот, ние младите носим смяната и би трябвало да въодушевяваме другите към нас ", споделя младата иноваторка.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР