Кадър БНТФедерален съд спря указа на Джо Байдън за задължителна

...
Кадър БНТФедерален съд спря указа на Джо Байдън за задължителна
Коментари Харесай

Федерален съд спря указа на Байдън за задължителна ваксинация в частните фирми

Кадър Българска национална телевизия

Федерален съд спря указа на Джо Байдън за наложителна имунизация на чиновници на частни компании. Мярката засягаше 84 милиона души. Апелативният съд с регион Тексас, Луизиана и Мисисипи краткотрайно замрази осъществяването на президентската заповед с претекста, че би трябвало да се прегледа дали не е противоконституционна. Засега краткотрайно, това лимитира една от главните политики на Белия дом за битка с пандемията. Президентът на Съединените щати издаде указа в четвъртък. Той изисква да се имунизират всички чиновници на компании с над 100 служащи. Заповедта незабавно беше атакувана с тъжби в съда, най-вече в ръководените от републиканците щати. 

" Това е заповед, която опонира на конституцията. Тя не е законно въведена от решение на Конгреса. На хората им писна да ги управляват. Всички рестрикции, отговорности и сходни. Хората желаят да вземат решение сами ", съобщи губернаторът на Флорида Рон де Сантис, съобщи Русе24. 

" Ние сме уверени, че държавното управление има пълномощията да защищити служащите. Обявеното от президента има за цел да избави животи и да спре разпространяването на заболяването ", уточни от своя страна представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР