кадър БНТЕдна и съща група е извършила двата обира в

...
кадър БНТЕдна и съща група е извършила двата обира в
Коментари Харесай

Криминален експерт: Една група е действала и при двата обира в Перник, в нея може да има и бивши полицаи

кадър Българска национална телевизия

Една и съща група е направила двата обира в Перник, те са експерти, проведена незаконна група, може да има някогашни чиновници на охранителни компании, даже на силови ведомства. Това разяснява по Българска национална телевизия престъпният специалист Иван Савов.

" Това са хора, които нямат срам да употребяват оръжие. Наясно са къде е пробивът и се възползват от него ", добави той.

По думите му най-важна е работата на място, първите 24 до 48 часа след осъществяване на действието, за разкриването на обстоятелства.

" Това са по този начин наречените горещи следи, които могат да се извадят от охранителни камери и разпити. Проблемът е, че охранителните компании не взимат никакви ограничения, с цел да подобрят работата си. В момента тези инкасо коли работят в тотално нарушаване на Закона за охранителната активност ", добави Иван Савов.

Според него би трябвало да има трима души в автомобила, а не двама.

" Единият би трябвало да е водач и да не излиза от автомобила, да стои вътре. Там, където са паричните суми, мястото се заключва, това е сейф в сейфа. Трябва да е допустимо да може автомобилът да се отдръпна. Позволяват си да транспортират по-големи суми от разрешеното, мисля, че лимитът е 500 хиляди лв.. Охранителите би трябвало да имат автоматизирано оръжие, колите са бронирани ", добави Иван Савов.

По думите му има възможност групата да бъде разкрита, тъй като има доста събрани доказателства.

" Може би има причина това да става постоянно в региона на Перник, заради да вземем за пример по-малкото охранителни камери. Около Перник има доста села и пътища, които водят към гористи местности. Има автомагистрала, по която може да се изтеглят причинителите. Със сигурност е по-лесно, в сравнение с, в случай че би трябвало да се извърши такова действие в центъра на София. Не сме сигурни, че това са хора, които живеят в Перник ", съобщи Иван Савов.

Той означи, че Министерство на вътрешните работи има информатори и би трябвало да се включи и ГДБОП. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР