Кадър БНТДосегашният президент на САЩ Доналд Тръмп не изчезва от

...
Кадър БНТДосегашният президент на САЩ Доналд Тръмп не изчезва от
Коментари Харесай

Тръмп домакинства среща за ваксините

Кадър Българска национална телевизия

Досегашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп не изчезва от хоризонта. Той възнамерява да бъде хазаин на срещата на върха за коронавирусната ваксина идната седмица, защото администрацията му възнамерява незабавно позволение за имунизации, които могат да лимитират смъртоносната пандемия, съобщи " Блумбърг ", представен от 

Говорителят на Белия дом Брайън Моргенстърн съобщи, че на срещата на 8 декември ще участват щатски управляващи, представители на военните и научната общественост. 

Тръмп претендира за персонална заслуга за ускорение на развиването на коронавирусните ваксини посредством държавната стратегия " Operation Warp Speed ".

" Подсигурих ваксини, които хората не мислеха, че ще имаме в продължение на пет години ", сподели той в изявление в неделя по Fox News - първо за него след изборите, които към момента не признава за изгубени.

Stat News, който регистрира срещата на върха по-рано във вторник, обаче съобщи, че ръководителите на компании, поканени да вземат участие, са раздразнени от натиска на Белия дом да участват на това, което те считат за политическо събитие.

Вицепрезидентът Майк Пенс разкри в " Туитър ", че актуалната администрация се готви да популяризира коронавирусна ваксина за американския народ единствено след няколко седмици.

Той изясни, че Работната група за ковид към Белия дом, която той управлява, е провела диалог с губернаторите на щатите, с цел да координира с федералните управляващи разпространяването на упоменатата ваксина.

Пенс не пропусна да посочи, че въпросната ваксина ще бъде безвредна и ефикасна.

Миналата седмица немската фармацевтична компания " БиоНТек " и нейният американски сътрудник " Пфайзер " изпратиха до ръководството по хигиеничен контрол на качеството на питателните артикули и лекарства в Съединени американски щати искане за регистрация на имунизацията против ковид.

Решението се чака на 10 декември. Компаниите към този момент обявиха, че са подготвени да стартират разпространяване на имунизацията до няколко часа след утвърждението ѝ.

Междувременно, за 28-и ден подред в Съединени американски щати са регистрирани повече от 100 000 инфектирани с ковид за денонощие. Вчера в страната са доказани 157 901 нови случая. Починали са още 1172 души.

В Съединени американски щати има общо 13 541 221 инфектирани и 268 045 умряли.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР