Кадър: БНТДоналд Тръмп понесе пореден удар върху себе си. ЮТюб

Кадър: БНТДоналд Тръмп понесе пореден удар върху себе си. ЮТюб ...

ЮТюб спря безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до платформата сиКадър: БНТ

Доналд Тръмп понесе пореден удар върху себе си. ЮТюб спря безсрочно достъпа на бившия американски президент до платформата си, а адвокатът му Руди Джулиани беше изваден от програмата за монетиризане на видеоматериалите, предаде Франс прес.

На 13 януари ЮТюб за пръв път блокира достъпа до акаунта на Тръмп, който има 2,77 милиона абонати, след съпроводеното с насилие нахлуване в Капитолия на 6 януари. Преди седмица, точно преди встъпването в длъжност на Джо Байдън, Ютюб беше обявил, че удължава тази мярка с минимум седем дни, информира БТА.

Притежаваната от Гугъл американска платформа за споделяне на видеоматериали беше критикувана за бавната си реакция, след като други социални мрежи взеха по-радикални мерки срещу Тръмп. ЮТюб само спря публикуването на ново съдържание в официалния акаунт на бившия държавен глава.

Макрон: В Парижкото споразумение за климата не може да има използвачи

"Предвид тревогите за потенциални прояви на насилие акаунтът на Доналд Тръмп остава замразен", заяви говорителка на ЮТюб за "Политико". ЮТюб също така потвърди, че временно е извадил Руди Джулиани от партньорската си програма за системно нарушаване на правилата на платформата за дезинформацията за изборите в САЩ.

Адвокатът, чийто канал има около 600 000 абонати, вече няма достъп до някои от функциите му и вече не получава приходи от продажбата на рекламите, които се излъчват преди да тръгне някой видеоматериал. Бившият кмет на Ню Йорк подхранваше конспиративни теории, подкрепяни от много привърженици на Тръмп, че президентските избори са били фалшифицирани в полза на Джо Байдън.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg