кадър БНТДжо Байдън открои постижението, че вече 70 на сто

...
кадър БНТДжо Байдън открои постижението, че вече 70 на сто
Коментари Харесай

Байдън обяви, че страната му е дарила 111 милиона и 700 хиляди дози ваксини срещу коронавирус

кадър Българска национална телевизия

Джо Байдън открои достижението, че към този момент 70 на 100 от американците са с най-малко една сложена доза ваксина. Той обаче още веднъж прикани жителите да се имунизират, тъй като вирусът се популяризира бързо в общности, в които хората, не са ваксинирани. 

Президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че страната му е дарила 111 милиона и 700 хиляди дози ваксини против ковид на страни, които нямат достъп и опция да придобият препарати за имунизация.

" Към момента сме изпратили над 110 милиона дози ваксини до 65 страни. Според Организация на обединените нации тази численост е повече от всички дарения от всички 24 страни, които са дарили някакви ваксини на други страни, в това число от Русия и Китай, т.е. повече от имунизациите от всички тези страни ", подчерта Байдън на конференция.

 

Индонезия, Филипините, Колумбия, Виетнам, Бангладеш, Пакистан и Южна Африка са страните, в които Съединените щати са изпратили най-вече имунизационни препарати, оповестява Франс прес. В края на месеца Вашингтон ще стартира за изпраща и първите дози от 500-те милиона ваксини " Пфайзер ", които Белият дом даде обещание да подари на 100 от най-бедните страни по света.

Освен това американският президент похвали условията на корпорации в Америка за това чиновниците им да се имунизират. Компании като " Дисни ", " Google ", Facebook " и " Уолмарт " към този момент оповестиха, че ще задължат работещите в тях да се ваксинират против ковид. Междувременно град Ню Йорк разгласи, че ще изисква доказателство за сложена ваксина от хората, които желаят да посетят заведения за хранене, фитнес салони и разнообразни събития на закрито.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР