кадър: БНТДимитров призова националния омбудсман за намеса.По думите му част

...
кадър: БНТДимитров призова националния омбудсман за намеса.По думите му част
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров: Нека националният омбудсман се намеси за промените в Изборния кодекс

кадър: Българска национална телевизия

Димитров прикани националния омбудсман за интервенция.

По думите му част от измененията са  " трагично ограничение на опциите да се упражни вота ".

Президентът Радев би трябвало оптимално бързо да назначи нов състав на ЦИК, тъй като до изборите ще има два месеца след разпускането на Народното събрание, а това е доста малко време, с цел да се оправи който и да е състав. Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " представителят на ЦИК Димитър Димитров по отношение на признатите от Народното събрание промени в изборното законодателство.

" За мен има безусловно неприемливи неща. В новите правила най-скандално е възбраната да се гласоподава с хартиена бюлетина, т.е. да се употребяват единствено устройва. Такова нещо няма на никое място по света. Сигурен съм, че това не е в естетика с Конституцията ”, изрично съобщи той в ефира на Българска национална телевизия. 

По думите му, използването на машина и хартиена бюлетина дава визия къде какво се е случило.

" Може да сравните единия файл с другия файл, да видите има ли огромни отклонения или няма, да видите къде са рисковите стойности. В момента това, което се прави, е каквото създаде " Сиела ", в тази ситуация " Смартматик " или тайванският основател на софтуера, това ще е резултатът ", продължи той.

Резултатът в действителност може да се оспори, тъй като въпреки всичко има хартиени отпечатъци, означи Димитров, само че незабавно запита:

" Само че какъв е смисълът да употребяваме машини, щом по-късно ще броим хартиените отпечатъци?! "

За него не е ясна задачата на провеждането на избори по новоприетите от депутатите правила.

" Не знам дали ще се вършат избори, с цел да има резултат, или ще се вършат избори, с цел да има безпорядък ", добави Димитров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР