кадър: БНТБългарският писател в преподавател в Софийския университет Георги Бърдаров

...
кадър: БНТБългарският писател в преподавател в Софийския университет Георги Бърдаров
Коментари Харесай

Георги Бърдаров получи Европейската награда за литература

кадър: Българска национална телевизия

Българският публицист в учител в Софийския университет Георги Бърдаров получи довечера в Брюксел Европейската премия за литература дружно с още 12 лауреати от други страни.

Наградата беше връчена от българския еврокомисар Мария Габриел. Бърдаров е отличен за романа си " Аbsolvo te ". Това е вторият разказ на създателя след " Аз още броя дните ", който завоюва формата на Българска национална телевизия " Ръкописът ". Европейската премия за литература се връчва за 13-ти път. В нея вземат участие създатели от цяла Европа, които се избрат от национални журита. Досега българските създатели, които са печелили премията са Калин Терзийски, Милен Русков и Ина Вълчанова.

" Тази премия за мен значи извънредно доста. В персонален проект това е самопризнание за дългите години труд, писане, работа в тази посока. Нещата, които пиша в книгата “Аbsolvo te ” са дела, в които доста мощно имам вяра. С тях се занимавам от доста време и в университета като учител, и в другите неща, които съм писал. Така че в персонален проект е огромно самопризнание за мен самия, за идеите, за които се боря, и за нашето издателство " Мусагена ", с което издадохме книгата ", съобщи Георги Бърдаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР