Кадър: БНТАз знам само за арест на колегата и приятел

...
Кадър: БНТАз знам само за арест на колегата и приятел
Коментари Харесай

Току що: Светлана Шаренкова и бивш депутат от СДС се хванаха за гушите в ефира

Кадър: Българска национална телевизия

Аз знам единствено за арест на сътрудника и другар Юрий Борисов. Това е неприемливо, разяснява пред Българска национална телевизия Светлана Шаренкова, ръководител на Форум България - Русия, във връзка ареста на някогашния основен редактор на вестник " Дума " Юрий Борисов.

" Абсурдно е да го упрекват за шпионаж. Начинът, по който той е отведен за разпит, в 7 часа сутринта, не е правилен. Юрий получи сърдечен припадък преди няколко седмици. Той има четири деца, интелектуалец е.

Тези гонения против публицисти се случват единствено в тоталитарни страни ", добави тя.

" Обръщам се към Бойко Борисов и Сотир Цацаров да се отнасят към Юрий Борисов като към родолюбец ".

Заедно с нея посетител беше и някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили Иван Сотиров. Двамата разясниха и днешния 9 септември и изложбата в Руския културно-информационен център. " Цинизъм е да се прави сходна галерия навръх 9 септември.

Това е срамно и позорно. Това е безочливост. Цялата нация би трябвало да се сплоти и да честваме този ден като ден на печал. На този ден стартира окупацията и унищожаването на страната ни. Има замяна на историята ни.

Този режим е разгласен за незаконен. Избити са депутати, политици, свещеници, хиляди почтени българи ", разгласи Сотиров.

Това бяха последните думи, които феновете съумяха да чуят и схванат, тъй като двамата посетители започнаха да крещят и да приказват един през различен.

Двамата се упрекваха взаимно, че не пазят ползите на България.

" Вие сте изменник и защитавате ползите на непозната страна ", разгласи Сотиров.

Светлана Шаренкова от своя страна разгласи, че татко й е бил в пандиза, тъй като се е борил против монархо-фашистката власт в страната. " Никога не е имало монархо-фашизъм в България ", отвърна я някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили.

През цялото време водещата Надя Обретонова се опитваше да усмири гостите си, само че безрезултатно.

" Моля ви, дано аз задавам въпросите и вие да отговаряте. Моля ви, феновете ни нищо не могат да чуят и схванат ", призоваваше Обретонова.

" В България са давани по 50 000 лв. от държавния бюджет за всяка отрязана глава на партизанин ", продължи Шаренкова.

" Спрете с тези измислици. Русия би трябвало да се извини на България. Говорите единствено нелепостите ", прекъсна я неотложно Сотиров.

" Аз доста скърбя за тона, който се води в това студио. Задължително би трябвало да има помиряване ", сподели от своя страна Шаренкова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР