Кадър БНТАмериканският президент Джо Байдън отмени изпълнителните заповеди на своя

...
Кадър БНТАмериканският президент Джо Байдън отмени изпълнителните заповеди на своя
Коментари Харесай

Байдън отмени заповеди на Тръмп

Кадър Българска национална телевизия

Американският президент Джо Байдън анулира изпълнителните заповеди на своя предходник Доналд Тръмп, ориентирани към известните платформи TikTok и WeChat в сряда, оповестява RT.

Байдън публично анулира няколко изпълнителни заповеди, в това число две заповеди от 6 август 2020 година, озаглавени „ Адресиране на опасността от TikTok “ и „ Адресиране на опасността, подбудена от WeChat “, както и заповедта от 5 януари 2021 година, озаглавена „ Адресиране на опасността от Приложения и различен програмен продукт, създаден или следен от китайски компании. "

Байдън написа, че изпълнителните отдели „ неотложно ще подхващат стъпки за анулация на всевъзможни заповеди, правила, разпореждания, насоки или политики или елементи от тях, прилагащи “ изпълнителните заповеди, само че също по този начин ще дават на президента отчет за достъпа на задгранични компании до Съединени американски щати информация.

В рамките на 120 дни на Байдън ще бъдат дадени публични рекомендации „ да се защищити от щета от неограничена продажба, прекачване или достъп до чувствителни данни на лицата на Съединени американски щати “, които са предмет на „ юрисдикцията или напътствията на задграничен съперник “ като Китай.

В рамките на 60 дни на Байдън също ще бъдат предоставени оценки за закани и накърнимост от шефа на националното разузнаване и секретар на вътрешната сигурност, а в границите на 180 дни би трябвало да бъде изработен отчет, „ препоръчващ спомагателни изпълнителни и законодателни дейности за справяне с обвързвания риск “.

Търговският секретар „ ще прави оценка непрестанно транзакции, включващи свързани софтуерни приложения, които могат да съставляват непростим риск “, заключи Байдън.

Тръмп постоянно концентрира силата си върху поемането на TikTok и други китайски платформи, до момента в който беше президент, и даже заплашваше да ги забрани като риск за националната сигурност, в случай че фирмите не продадат американските си интервенции на американски притежатели.

В последните си дни в Белия дом Тръмп също публично забрани транзакции с няколко китайски софтуерни платформи, в това число Alipay, WeChat Pay, Tencent QQ Wallet, CamScanner, SHAREit, VMate и Microsoft Word различен WPS Office.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР