Кадър: БНТАмериканският президент Джо Байдън даде пресконференция след срещата си

...
Кадър: БНТАмериканският президент Джо Байдън даде пресконференция след срещата си
Коментари Харесай

Байдън: Отношенията ни трябва да са стабилни, за да позволят сътрудничество във взаимен интерес

Кадър: Българска национална телевизия

Американският президент Джо Байдън даде конференция след срещата си с съветския си сътрудник Владимир Путин през днешния ден.

Той стартира с думите, че нищо не може да размени двустранните диалози на четири очи сред двамата президенти. Думи, които той изрече при започване на тази среща. Заяви, че диалозите са били много градивни и че е обяснил на президента Путин позицията на Съединени американски щати по повод съблюдаване на човешките права. Тази позиция на Съединени американски щати е, че не е ориентирано против Русия, а това е част от ДНК-то на американския народ.

Разговорите би трябвало да продължат, защото Съединени американски щати и Русия имат неповторима отговорност за стабилността в световен мащаб и че предстоят диалози във връзка с стратегическата непоклатимост.

Тези връзки би трябвало да са постоянни и предсказуеми, тъй че да разрешат съдействие във съвместен интерес, уточни Джо Байдън. По думите му, там, където са налице разлики, съветският водач би трябвало да схваща за какво американският президент споделя това, което споделя.

Джо Байдън е показал, че нито един американски президент не може да резервира доверието на своя народ, в случай че не пази демократичните полезности. По думите му, човешките права са част от ДНК-то на неговата страна и въпросът постоянно ще участва в дневния ред. Съединените щати няма да толерират опити за нарушение на американския либерален суверенитет, уточни американския водач. Двамата с Владимир Путин са разискали в детайли идващите стъпки по ограниченията за надзор на въоръженията. Много време на срещата е било отделено и на въпросите, свързани с киберсигурността. По думите на Байдън сериозни обекти и инфраструктура не може да бъде предмет на хакерски офанзиви и Съединените щати ще дават отговор уместно на дейности, които заплашват техните витални ползи или засягат техните съдружници. Според американския президент последствията за Русия ще бъдат опустошителни при положение на гибел на опозиционера Навални.

Съединени американски щати ще продължат да повдигат въпроса по повод ориста и дейностите против съветския опозиционер Алексей Навални. Това разгласи Джо Байдън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР