кадър: БНТ“Ваксините намаляват риска 10 пъти, правят тази болест да

...
кадър: БНТ“Ваксините намаляват риска 10 пъти, правят тази болест да
Коментари Харесай

Математикът Лъчезар Томов: Притеснително е, че част от преболедувалите отново може да се заразят

кадър: Българска национална телевизия

“Ваксините понижават риска 10 пъти, вършат тази болест да е като грипа, с който към този момент сме привикнали. Така че с времето и имунизацията, в случай че се цивилизоваме и стигнем до естествени равнище на 80-90% имунизирани, тогава ще имаме доста малко хора в болница ”, акцентира математикът.

" Никой не желае цялостен локдаун у нас, само че това автоматизирано ще се наложи. Болниците ще бъдат претъпкани, хората ще умират по стълбите, а колите за спешна помощ няма да смогват “, предизвести проф.Томов

Математикът проф.Лъчезар Томов, който е някогашен член на Националния действен щаб за битка с ковид, направи страховита прогноза - 80 хил.починали (в момента са към 20 хил.души) и цялостен локдаун. Това щяло да се случи, в случай че имунизационната акция продължавала да върви толкоз постепенно, безапелационен бе проф.Томов пред Българска национална телевизия. Той посочи, че над 2 млн.българи са преболедували, само че скоро няма да имат добра отбрана.

" Притеснително е, че част от преболедувалите още веднъж може да се заразят. Така, че в България имаме щит, само че той е към 40%, а за Делта ще ни трябват 90%. Колкото и имунизирани да имаме, в случай че не ограничим събиранията, то вирусът ще продължи да се популяризира “, безапелационен бе Томов.

" Положителната К-19 вест е за тези, които са се ваксинирали преди две седмици с две дози. Те могат да бъдат спокойни. В момента съвсем няма имунизирани заболели в лечебните заведения “, съобщи той.

По думите му доста хора, които носеха маски, не се заразиха с ковид през последната година и половина.

" Една част от хората стартират да имат вяра в ковид едвам когато ги удари или техни близки. Други даже и в тези случаи не имат вяра. Разбира се, ги има и тези, които вървят по студиата и приказват нелепости. Не цитират проучвания и научни данни, а споделят: " Аз споделих! “. Ситуацията е сложна. Никой не ни е отговорен – отговорност имат всички. Единствено някогашният премиер Бойко Борисов от всички политици се имунизира обществено и прикани и другите да създадат това. Всички други си мълчат, че видиш ли това било разделяне на обществото. Ами в случай че продължаваме по този начин, ще имаме 80-90 хиляди умряли у нас “, предвижда проф. Томов.

" Никой не желае цялостен локдаун у нас, само че това автоматизирано ще се наложи. Болниците ще бъдат претъпкани, хората ще умират по стълбите, а колите за спешна помощ няма да смогват “, предизвести математикът.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР