Кадър БНТ В Кремъл започна срещата на премиера Бойко Борисов

...
Кадър БНТ В Кремъл започна срещата на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с Владимир Путин в Кремъл


Кадър Българска национална телевизия

В Кремъл стартира срещата на премиера Бойко Борисов с президента на съветската федерация Владимир Путин.







В началото на диалога българският министър председател благодари за опцията да посети Кремъл и акцентира, че това е трета среща посред им. Сътрудничеството сред България и Русия в стопанската система, енергетиката, туризма и битката против тероризма са съществени тематики в диалога по думите на Бойко Борисов и Владимир Путин.

„ Сърдечно ви поздравявам. Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана. Наскоро се срещнахме с президента. Надявам се нашата среща в този момент да сътвори положителни условия за развиване на нашите връзки “, сподели Владимир Путин.

„ И аз благодаря за опцията след толкоз години да посетим Кремъл. Това ни е трета среща, първата беше в ДАНС, след това в София и в този момент тук. Аз благодаря, че сме имали опция през всичките тези години по телефона да обменяме мисли и несъмнено, в този момент по някои от тематиките може да имаме и прогрес, можем и да обменим мисли по ситуацията, което е в света и изключително на Западните Балкани, това, което вършим в този момент. Русия постоянно е имала своето огромно въздействие и измежду хората, и религиозно. Така че е хубаво Вие да знаете всичко, което вършим с сътрудниците в Европа по развиването, освен на инфраструктурата, за цифровата, жп линии, автомагистрали, само че и газовата инфраструктура. В сферата на сигурността - битката с тероризма, работим доста добре с вашите служби и в областта на туризма, и в областта на селското стопанство бихме могли много по-добре да работим. Ще ги обсъдим. И не на последно място за Вашите медии да пожелаем триумф на Световното състезание. След 10-15 дни светът ще е футбол, столица ще му е Русия “, съобщи Бойко Борисов.

По -рано през днешния ден с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев и Бойко Борисов разискаха задълбочаването на търговско-икономическото съдействие, както и в областта на енергетиката, туризма и превоза.

Дмитрий Медведев акцентира, че в последните години партньорството сред двете страни се засилва. Според съветският министър председател в този момент може да се разискват обособени параметри от търговско-икономическо съдействие. Българският министър председател уточни, че предпочитаните тематики в връзките сред България и Русия остават битката с тероризма и сигурността, стопанската система, туризмът и енергетиката.

„ Светът фактически е едно доста тежко място с неспирните спорове. Ние и Европа сме доста пострадали от мигрантската вълна ", съобщи Борисов.

На срещата участваха заместител министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в формалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР