Кадър БНТ, Как ще ги стигнем...Къса е историческата памет на

...
Кадър БНТ, Как ще ги стигнем...Къса е историческата памет на
Коментари Харесай

През 1996 г. Вежди Рашидов празнува рожден ден със Слави, Доган и Илия Павлов и получава титлата Главен Мултак

Кадър Българска национална телевизия, " Как ще ги стигнем... "

Къса е историческата памет на народа ни даже за събития от напълно близкото ни минало.

Вчера Вежди Рашидов упрекна Слави Трифонов, че му е основал облик на пияч и е забогатял на гърба му от окарикатуряването на облика му.

Днес малко на брой помнят, че актуалните лица и непримирими врагове на политическата сцена, са довчерашни първи другари.

" По-добре мултак, в сравнение с калпак. Днес съм благополучен, че съм по-скоро мултак. ", декларира Вежди Рашидов, празнувайки своя 45-ти рожден ден.

Дата е 14 декември 1996 година. Мястото ресторант " България ".

Там получава почетна купа " Главен Мултак ".

Тя се присъжда за особени заслуги към корпорацията. Титлата е пожизнена. Дава се на лица български и задгранични жители, навършили 45 години. Физически, душевен годни над междинното равнище. 

Лица с позитивно отношение към алкохолни питиета създадени от корпорацията.

Титлата дава право на носителя да я носи купата пожизнено.,

Удостоверява, че лицето Вежди Рашидов има всички качества, показват от корпорацията.

Титлата му е присъдена персонално от Илия Павлов.

Факт е, че мнозина от българите фактически не помнят предишното на хората, за които гласуват, какви хора харесват и кого издигат в фетиш. В ерата на виртуалната памет обаче всеки може да си напомни значими събития от политическия живот на страната ни, стига да има предпочитание за това.

По това време България е ръководена от Българска социалистическа партия, а министър-председател на страната е Жан Виденов.

Компанията „ Мултигруп “, отпред с Илия Павлов, празнува празника на Рашидов в ресторант „ България “, а измежду гостите са най-различни хора, оставили по един или различен метод диря в историята на България.

На архивните фрагменти ясно се виждат президентът Желю Желев и неговата брачна половинка Мария, които танцуват хоро за здравето на рожденика, депутатът от Съюз на демократичните сили Венцислав Димитров, Ахмед Доган, както и доста представители на културните среди у нас – починалият режисьор Крикор Азарян, илюзионистът Астор и други

Любопитното е, че измежду гостите е и Слави Трифонов, сегашен водач на най-опозиционната партия.

Илия Павлов, Вежди Рашидов и техните скъпи посетители се забавляват над обилна софра в години на страшна инфлация.

Само седмица след този „ ваучър “ обаче Виденов ще подаде оставка, а при започване на 1997 година България публично ще навлезе в тежка политическа рецесия.

Днес всичко е забравено.

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР