Кадър БНТДнес имаме жълт код за по-голямата част от страната

...
Кадър БНТДнес имаме жълт код за по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Синоптик обяви къде ще ни ударят градушки и как времето изненадва с 45 градуса

Кадър Българска национална телевизия

" Днес имаме жълт код за по-голямата част от страната и оранжев за южната и източната част. В южните региони и източните ще има гръмотевици. Валежите там ще продължат и през нощта против четвъртък и до обяд на идващия ден ". Това съобщи пред БНТ дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Стойчев, написа Блиц.

" Температурите ще са малко по-ниски по Черноморието. В столицата чакаме към 21-22 градуса. Градушки се чакат в централните и източните региони на Южна България ", добави той.

" Не е особеност. Интересен месец е юли. Нормални температури за този интервал от лятото са сред 21-26 градуса, само че времето изненадва и с такива до 45 градуса. В Гърция е доста по-топло, само че и там ще има превалявания ", изясни Стойчев.

" Разхлаждането ще продължи и тези дни. В четвъртък ще остане прохладно и хладно. Петък ще премине без превалявания, вятърът ще отслабва. В събота вятърът ще се обърне от юг и ще се покачат температурите с няколко градуса. Неделя още веднъж нахлува студен въздух и идната седмица ще стартира с прохладно, хладно и дъждовно време, ще има и гръмотевици ", заключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР