Кадър БНТ Част от европейските лидери на приключилата видеоконференция, посветена

...
Кадър БНТ Част от европейските лидери на приключилата видеоконференция, посветена
Коментари Харесай

Според Борисов България е готова с дигитален паспорт и сертификат за ваксинация

Кадър Българска национална телевизия
Част от европейските водачи на завършилата видеоконференция, отдадена на отговора на Covid-19 обявиха, че желаят паспортът за имунизиране да е медицински документ, а не за пътешестване на този стадий.

Лидерите са подчертаха, че остават доста въпроси за прозрачността и графика за доставка на другите ваксини.

По мотив ограничаващите ограничения те обявиха, че границите би трябвало да останат отворени, само че приканиха за ограничение на пътуванията, които не са от първостепенно значение.

Европейската комисия предлага въвеждането на " тъмночервени зони " с изключително мощно разпространяване на Covid -19 на картите за следене на болестта, съобщи ръководителят на комисията Урсула фон дер Лайен.

Тя стимулира предлагането с обстоятелството, че с цел да останат вътрешните граници отворени и да действа общият пазар при усложнената обстановка с разновидностите на вируса и повишаването на броя на инфектираните, са нужни целенасочени ограничения за сигурност.

" За да идентифицираме области с висок риск, би трябвало да предефинираме картографирането. Затова предлагаме да се вкара нова категория " тъмночервени зони ", което ще демонстрира, че в тях вирусът циркулира на доста високи равнища. От хората, които идват от тези зони, може да се изисква да си създадат тест преди тръгване, както и да бъдат сложени под карантина при идването им. Това е в границите на Европейски Съюз. Предвид извънредно сериозната здравна конюнктура, всички маловажни пътувания би трябвало мощно да бъдат ограничавани както в самите страни, по този начин и през границите. "

България е подготвена с цифров паспорт и документ за имунизация, съобщи след срещата министър председателят Бойко Борисов:

" Ние като страна сме подготвени и с цифров паспорт, документ за имунизация, само че аз мисля, че това доста мъчно ще стане, тъй като във връзка с единния пазар имаме свободно придвижване на хора. Да, всяка страна членка несъмнено ще приложи някакви механизми за допускане на други жители в своята страна, само че все още към момента не мисля, че ще се вземе такова решение. "

Борисов изрази убеденост, че актуалният метод за битка с Covid-19 у нас с готовност на обществото, съблюдаване на отдалеченост и взимане на ограничения, е верен и посочи, че в България ограниченията са извънредно демократични на фона на останалите страни. Премиерът сподели още, че имунизационният проект в страната се реализира по най-разумния и уравновесен метод като се подсигурява, че получилите първата доза от имунизацията ще получат и втората такава.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР