Кадър БНТ, архивЯростна атака срещу сенаторите в САЩ предприе Доналд

...
Кадър БНТ, архивЯростна атака срещу сенаторите в САЩ предприе Доналд
Коментари Харесай

Тръмп към сенаторите: Аз ви спечелих изборите, а вие какво направихте за мен?

Кадър Българска национална телевизия, списък

Яростна офанзива против сенаторите в Съединени американски щати предприе Доналд Тръмп. Последният насочи тежки обвинявания, от които би трябвало да се подразбира, че точно сенаторите не са му обезпечили втори мандат като президент.

Тръмп съобщи в Туитър, че няма да не помни по какъв начин републикански сенатори отпред с водача си Мич Макконъл са седели със скръстени ръце след изборите, вместо да му оказват помощ да ги оспори. Той им подсети, че с поддръжката си за техните кандидатури им е обезпечил победи за местата в Сената, само че в отговор те не са създали нищо за него. " Спасих от проваляне на фалшифицираните избори най-малко осем сенатори републиканци, в това число Мич. Сега те седят настрани и гледат по какъв начин се боря с нечестния и нечовечен зложелател - радикалните леви демократи. Няма да не помни това! ", написа той в обществената мрежа, представен от " Сега ".

Тръмп отхвърля да признае провалянето си макар, че на 14 декември Избирателната гилдия публично уточни като победител на изборите на 3 ноември демократа Джо Байдън. Той би трябвало да му съобщи властта на 20 януари, само че цялото му държание демонстрира, че не се готви за безконфликтна гала.

Списание " Нюзуик " се базира през вчерашния ден на източници от Пентагона, че командването на Въоръжените сили на Съединени американски щати и военни елементи, дислоцирани към Вашингтон разискват зад тила на президента по какъв начин да работят, в случай че той вкара военно състояние преди 20 януари, с цел да попречи на встъпването в служба на Джо Байдън. Възможно е президентът да повика в столицата войски, които под претекст за битка с вълнения да изземат изборните бюлетини и да преразгледат резултатите от изборите.

Генерал от запаса споделил на изданието: " Покрай ковид президентът сега има невиждани изключителни компетенции. Това събитие може да го убеди, изключително в случай че слуша някои свои последователи, че има неограничена власт и стои по-високо от закона ".

След безредиците в Миниаполис, избухнали заради убийството на афроамериканец, Тръмп няколко пъти сподели, че е подготвен при нужда да употребява закона от 1807 година за потушаване на въстания, който му дава право да употребява въоръжени сили за вътрешно укротяване. Шефът на Пентагона Марк Еспър се разгласи срещу използването на този закон и разгневи президента, който го уволни през ноември. На негово място сложи 9 ноември като и.д. министър на защитата ръководителя на Националния център за битка с тероризма Кристофър Милър, написа обстоятелства.бг.

Резултатите от гласуването в Избирателната гилдия на Съединени американски щати би трябвало да бъдат одобрени на 6 януари 2021 година от Сената и Камарата на представителите в Конгреса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР