Кадър БНТ, архивС нарастването на доходите трябва да растат и

...
Кадър БНТ, архивС нарастването на доходите трябва да растат и
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Средно 64 лв. ще е увеличението на парите за пенсионери - 50-те лева и още 14 отгоре

Кадър Българска национална телевизия, списък

С повишаването на приходите би трябвало да порастват и пенсиите, счита Емил Хърсев. 

Предишния къс парламент приключи с несполучлив опит за актуализация на бюджета и преизчисления на пенсиите. Заедно с нарастването на приходите в страната, което е с най-малко 10%, би трябвало да се осъвременяват и приходите на пенсионерите. Така финансистът Емил Хърсев разяснява в ефира на Би Ти Ви препоръчаното от служебното държавно управление увеличени на пенсиите.

" Ако е явен бюджетът, е належащо преизчиление на пенсиите, поради новото държавно управление. Естествено е кабинет да стартира с преразпределение на разноските. Това значи смяната ", сподели още той.

Средно 64 лева ще е нарастването на парите за пенсионери. Така се получава покриване на прословутите към този момент 50 лева помощ от началото на пандемията и дребна добавка от 14 лева от горната страна.  " Скромни са тези суми, само че това е в границите на вероятното. Задължително е всяка страна да обезпечи съществуването на всеки един собствен жител. Не инцидентно по света се приказва за някаква форма на най-малък обезпечен приход. У нас този въпрос в някакви равнища е решен ", сподели още Хърсев.

Според финансовия специалист никой бизнес не би трябвало да разчита на стимулиране от страната. " Ако е конкурентноспособен, той би трябвало да си прави сметка да заплаща на страната. Един бизнес би трябвало да дава на страната, както и би трябвало да основава облаги за своите притежатели ", сподели Хърсев.

" Най-голямото стимулиране е да бъдат оставени компаниите да работят умерено, да им се сътвори непрекъсната, константна среда ", добави той и изясни, че в периода и на служебното държавно управление имаме последователно дисциплиниране на държавните финанси.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР